Nieuws Agenda Column
Foto's Prijsvraag Uit in de regio
Aanraders Ontspanning Toeristisch
Voetbal PDF Print E-mail

Historie V.V. Bentelo.
Allereerst een klein stukje historie over het ontstaan van de voetbalvereniging Bentelo.
Op 1 september 1945 werd de vereniging onder de naam “Sportlust” Bentelo aangemeld bij de toenmalige onderafdeling van de K.N.V.B. de “Twentse Voetbal Bond” (T.V.B.). Omdat er al een vereniging bestond met de naam “Sportlust”, werd de vereniging op 10 oktober 1945 officieel opgericht onder de naam R.K.S.V. Bentelo. Naast de voetbalvereniging werd er ook een korfbalteam opgericht. Dit team heeft echter maar even stand gehouden en maakte al snel plaats voor een handbalteam. In 1953 werden de voetbal en de handbal gesplitst, met beiden een eigen bestuur. De clubkleuren van onze voetbalvereniging zijn: blauw shirt, witte broek en blauwe kousen met witte randen, de kleuren van onze parochie. Bestuursleden van het eerste uur waren J. Timmerman, H. Ros, J. Kamers, J. Ottenschot en H. Loonen. De eerste kleine 30 jaar werd er gespeeld bij Café Restaurant de Rustende Jager, waar de koeienmest zelfs nog eerst van het veld moest worden gehaald. Na de wedstrijd kon men zich op de “delle” opfrissen met water uit een waterput. Er werden in de beginjaren 2 kampioenschappen behaald. In 1947 werd er met 0-1 gewonnen in Boekelo en in 1948 werd deze prestatie geëvenaard na een overwinning op H.S.C.`21 2. In 1958 werd een beslissende promotiewedstrijd tegen Rood Zwart jammer genoeg verloren. Al snel werd de vereniging uitgebreid met een junioren team en ook zij wisten in en tegen Boekelo al snel een kampioenschap binnen te slepen.


Op 31 augustus 1974 werd op feestelijke wijze het huidige sportcomplex “De Pol” in gebruik genomen. Een prachtig complex waar op dit moment meerdere verenigingen uit Bentelo gebruik van maken. We hebben als voetbalvereniging de beschikking over 2 speelvelden en een verlicht trainingsveld. Omdat de kwaliteit van het trainingsveld bij slecht weer nogal te wensen over laat, is het een must dat we binnen afzienbare tijd de beschikking krijgen over een kunstgrasveld. Voor de V.V. Bentelo heeft dit een hoge, zo niet de hoogste, prioriteit naast de aanpassing van ons “Gemeenschapscentrum de Pol”.

V.V. Bentelo nu
De V.V. Bentelo is een bloeiende vereniging die vooral de laatste jaren flink is gegroeid. Dit heeft o.a. te maken met de groei van ons dorp en de komst van spelers uit Wiene. Met de verdere uitbreiding van ons dorp, in de komende jaren, is de groei er nog lang niet uit, en daar zijn we als vereniging natuurlijk erg blij mee.


Momenteel spelen er zo`n 110 senioren en zo’n 150 jeugdleden (meisjes en jongens) bij onze vereniging. Verder is er een zaalvoetbalteam, dat alleen traint. Vanaf 2008 is er ook een dames seniorenteam begonnen met trainen, maar zij spelen volgend jaar waarschijnlijk ook competitiewedstrijden.
Over het niveau waarop de diverse teams spelen zijn we dik tevreden. Zo is het 1e elftal goed op weg om een stabiele 4e klasser te worden en spelen de 1e jeugdteams allemaal op 2e klasse niveau.
Voor informatie over de vereniging en/of het aanmelden van nieuwe leden kunt U contact opnemen met onderstaande personen.
Anja Kortier tel: 0547-292531 (senioren).
Theo Broekkamp tel: 0547-292622 (jeugdleden).

Voor wedstrijdverslagen, foto`s, het laatste nieuws en verdere informatie verwijs ik U graag naar onze website www.vvbentelo.nl


Huidig bestuur:                                                      
Jan Pierik - Voorzitter                                               
Anja Kortier - Secretaresse                                        
Rinze Exterkate - Penningmeester                              
Tim Jannink - Penningmeester                                   
Theo Broekkamp - Voorzitter jeugdcommissie             
Jeroen Workel - Vertegenwoordiger Stichting de Pol   
Erik Sueters - Coördinator kantinepersoneel                  
Carla Bauhuis - Donateurs aangelegenheden
Martin te Lintelo - Sponsor aangelegenheden

Huidige jeugdcommissie:
Theo Broekkamp - Voorzitter
Stephan Ottink- Wedstrijd secretariaat
Jan Ottenschot - Technische zaken
Irma Eissink - Nevenactiviteiten
Mirjam Kruders - Nevenactiviteiten
Ronald Praster - Nevenactiviteiten
Harold Wilmink - Nevenactiviteiten